Senaste inläggen

Av lotta - 5 januari 2012 15:00

Hej


Idag fick jag ett UNDERBART samtal!!!

Dom ringde från Albano & tala om att alla Yankee´s blodprover visade NADA  Jag å sååå nöjd över att han mår underbart bra & att alla prover visade NADA. Nu är det bara att tuta & köra . Könns så skönt eftersom han ändå fick 1 fästing förra året.  Dax att fortstätta med dagens utmaningar.


På återseede

  

ANNONS
Av lotta - 22 december 2011 21:28

Hejsan


Idag var det dax igen att ge blod, ja har varit lite nervig inför detta eftersom Yankee fick 1 fästing i sommras. Idag blev det STOR testet som dom gör 1 gång om året, skönt att få det gjort. Fick även vacc skönt med. När det var dax att lägga upp sig på borden så hoppa han upp som vanligt, sen var det dax att raka å börja tappa blod.


Efter ett tag så börja han röra sig lite men det löste sig till slut å han tappa allt blod han skulle, när vi var klara fick han massa gott sen gick vi ut till butiken så han fick välja en leksak & ta hem.


Jag e supernöjd över dagen.


På återsende

  

ANNONS
Av lotta - 30 oktober 2011 18:08

Hejsan svejsan


Idag bär det av mot Järfälla igen för lite spår/lydnad. Eftersom dom hade glömt att ställa tillbaka klockan hade dom redan börjat när jag kom. Håkan la spår till Yankee idag. Jag gick med Maria under tiden sen gick Håkan med Nala å efter det så fikade vi så mitt spår fick ligga i 1 h.


När det var dax att gå så var Yankee på G som vanligt.

Resultatet av spåret blev:

Han starta starkt & med mycke tryck & fart, i mitten av spåret börja han jobba riktigt bra, så fort han gick utanför så stanna jag honom för att jag vill att han ska bli mera noggrann. Eftersom han inte gick över stenen så missade han nästan 1 apport.  Sen har jag köpt apportet i tyg/skin & den missade han helt till slutet blev han lite trött & seg men klara hela vägen utan problem  & hitta slutet.


Jag är ändå mycket nöjd över dagen eftersom han jobba på bra, körde lite budföring & det gick jättebra idag. Nu blir det lugnt i kväll.


på återseende

  

Av lotta - 27 oktober 2011 22:30

hej

Jag har varit hemma hela veckan tills nu för jag har haft ont & inte sovit något under natten, är helt slut men min vän Fia lyckades övertala mig att åka ner till sportfället idag & träna lite. Vi var inte så många idag rätt skönt för min del som inte orka köra så mycket. Vi börja med en platsliggninng som Yankee restesig upp på & sprang till Vera  Inte kul alls men det vara bara att lägga om & köra igen. Efter det hjälpte jag Sophia med klockan efter det blev det "tomt i huvudet vad grenen  heter" men hunden springer mellan 2 personer. Suck!!!! snacka om att man har mycket i huvudet. Gu ja mår verkligen skit, vet varken  ut eller in snart. 

Nå ja tillbaka till träningen, när vi var klara med Vera körde jag Yankee några svängar sen fick det vara bra, jag va helt slut & han med. När vi kom hem gick Yankee å la sig nästan på än gång... Skönt att ha en trött hund.På återseende

   

Av lotta - 23 oktober 2011 17:17

God dagens


Idag bar det av till Järfälla för lite spår & lydnad med Maria/Imbiss med Håkan/Mynta & Susanne/Wanja. Vi började med att lägga var sitt spår, under tiden de fick ligga gick jag med Susanne. Sen när mitt spår hade legat i ca 1 h så gick jag det. Yankee börja med att var ganska spattig sen lugnade han ner sig & gick jätte bra resten av spåret tog alla apportet utan problem. I slutet mötte vi en tant som gick å plocka svamp just där hans slut låg så vi fick vänta sen bad jag henne att gå undan så vi fick ta slutet. Efter det tog vi en välförtjänt fika. Sen körde vi lite lydnad innan det var dax att åka hem igen. I kväll blir de lugna gatan här hemma.


På återseende

  

Av lotta - 22 oktober 2011 11:49

Hejsan


Idag när jag skulle gå ut med Yankee på en långis så tog jag & gick från adra hållet. Jag som hundägare håller mig ALLTID på vänster sida för att jag vill ha hunden på insidan om jag får möte. Efter ca halva vägen så möter jag en joggare som springer på vänster sida å ju närmare han kommer ju mera går jag åt vänster så jag nästan är i skogen för att hålla avstånd. Men han VÄGRAR att flytta på sig å fäller en komentar till mig att han minsan springer på RÄTT sida & att jag ska flytta på mig!!! Då svarar jag att jag vill ha min hund på vänster sida när jag går, då får jag yttligare en komentar från han men han har hunnit så långt ifrån mig så jag hör inte vad han säger.

Varför tror joggare att dom har ägarätt att vi andra som går ska behöver flytta på oss bara för att dom kommer. Jag blir så JÄVLA förbannad på detta. Det finns INGA regler som säger att hans har rätt... Däremot ska man anpassa sig när man går & det tycker jag att jag göra när jag har min hund på vänster sida i koppel & han bara går utan att titta på dom som går förbi.

Till nått helt annat, innan joggaren mötte vi en äldre dam med sin hund & som vanligt hade hon inte det minsta koll på sin hund, så hon stannar & låter sin hund öga min in i det sita som tur va skulle vi vika åt vänster & hon skulle rakt fram, varför ska det vara så svårt att bara gå med sin hund MÅSTE man stanna & låta sin hund öga ut mötande hund GÅ GÅ GÅ!!!!!!!

Nå ja för att summera detta så gick Yankee som en klocka han sket fullständigt i alla andra hundar vi mötte, en av hundarna gjorde tom ett utfall mot Yankee varpå han bara titta på mig & vi gick vidare.

Dagen sväng:

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe sen blir det lite vila innan festen i kväll.


På återseende

   


Av lotta - 20 oktober 2011 21:33

hejsan hoppsan


Idag var det torsdag igen & lydnad står på schemat. Vi börja dagen med en platssitting 1 minut som Yankee inte kunde hålla sig kvar på, han drog till Anitas tik, men när vi sen gjorde om det så gick det skitbra. Efter det bytte vi plast & körde platsligging 3 minuter, det gick superbra & det kom folk som gick förbi men han låg ändå kvar. Min lilla prins  

Sen körde jag lite rapport med Lotta det gick mycket bra lite finslip bara så sitter det bra, sen hjälpte jag andra lite. Efter det blev det en komendering av Lotta som jag måste tänka om lite i fotgåendet..... men jag får klura på den lite. Vi tränade även "stanna under gång" de gick ju inte lika bra & där tappade jag mitt tålamod så med Lotta gick Yankee skitbra med inte med mig. Vi får nog tänka om lite där med, så skönt att kunna få denna hjälp msåte jag säga för ibland kör jag fast mig å har svårt att komma ur det, man kör i ett enkelspår. Efter det fick Yankee & Vera "en boxertik" leka lite innan det var dax att röra sig hemåt. Nu ligger Yankee helt utstagen bredvid mig på golvet vid sängen, EN trött hund är en BRA hund. Själv är jag helt slut & kan knapt röra mig så jag ska lägga mig med för natten men jag e SJUKT nöjd över dagens träning med.
På återseende

  
Av lotta - 13 oktober 2011 21:15

hejsan


Idag var det träning igen på sportfället, vi börja med en platsligging det gick superbra. Sen körde jag lite rapport med Sofia, gick med helt ok för att vara 3 år sedan vi körde sist.


Sen körde jag lite vid sidan av å under den tiden lekte några på andra sidan planen, då fick Yankee för sig att dra dit SÅ klart!!! 

Men jag lyckades stoppa han halvägs de va en förstagång. Blev grymt glad & stolt över han, sen körde vi vidare ett tag till sen var det hemgång för denna gång.


På återseende

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se